Reisinformatie

Klimaat

Aruba heeft een subtropisch klimaat dat wordt gekenmerk door vrij weinig neerslag en heel, heel veel zon. De gemiddelde jaartemperatuur is 27,8°C en er waait altijd een verkoelende passaatwind vanuit het oosten en noordoosten. Er is weinig verschil in temperatuur tussen dag en nacht en het temperatuursverschil tussen zomer en winter is minimaal. In januari is het ´t koelst, de temperatuur is dan overdag gemiddeld 30°C en ‘s nachts 26°C. De gemiddelde regenval is 60 cm per jaar. Tropische stormen en tornado´s komen op Aruba niet voor.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een doorreis/ of retourticket. Voor een bezoek aan Aruba hebt u geen visum nodig. Indien u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt, kunnen andere voorwaarden gelden.

Valuta

Op Aruba hanteert men de Arubaanse florin of gulden. Amerikaanse dollars worden bijna overal geaccepteerd, evenals de belangrijkeset creditcards en travellerscheques. Bij de banken kan men elke valuta omwisselen.

Tijdzone

Op Aruba is het in de zomer 6 uur en in de winter 5 uur vroeger dan in Nederland.

Vluchten

Aruba heeft een internationaal vliegveld, Aeropuerto Internacional Reina Beatrix in Oranjestad. Vanuit Nederland zijn er diverse vluchten vanaf Schiphol beschikbaar:

  • Arke Fly biedt directe vluchten voor voordelige tarieven
  • Delta Airlines biedt diverse vluchten via Atlanta/New York City
  • KLM met een korte tussenstop op Curaçao

De vlucht duurt ongeveer 10 uur.

Vervoer

Alhoewel het eiland niet groot is (30 km lang en maximaal 9 km breed), is een auto noodzakelijk. De afstanden vanaf het villapark zijn net iets te groot om te wandelen. Bovendien is Aruba niet gericht op voetgangers en fietsers.  Een auto biedt alle vrijheid. De bekende autoverhuurbedrijven (zoals Avis, Hertz, Sunny Cars en Budget) zijn gevestigd op Aruba. Daarnaast zijn er ook diverse lokale verhuurbedrijven.

Comments are closed.